Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

15 Apr. 2019 / 11:24

O tânără din Căuşeni a ajuns la spital intoxicată cu monoxid de carbon

O tânără în vârstă de 19 ani a fost internată în spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la o instalaţie de încălzire autonomă. Cazul a avut loc într-o gospodărie din localitatea Chircăieşti, raionul Căuşeni, în dimineaţa zilei de ieri.

Potrivit primelor informaţii, femeia s-a simţit rău, după ce pe parcursul nopţii în casă a funcţionat instalaţia de încălzire autonomă. Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 10:00, iar echipa medicală a internat de urgenţă persoana în spitalul raional.

După mai multe investigaţii s-a stabilit că femeia a primit intoxicaţie cu monoxid de carbon. În locuinţă, incendiu nu a avut loc.

Pentru moment viaţa femeii este în afara oricărui pericol, după ce a beneficiat de îngrijiri calificate. Toate circumstanţele cazului urmează a fi stabilite de către specialişti.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la începutul anului, 55 de persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon, iar trei persoane au decedat după ce au fost utilizate în locuinţe instalaţii de încălzit necorespunzătoare sau sobe defecte. Pompierii îndeamnă oamenii să verifice starea aparatelor şi sobelor de încălzit înainte de exploatarea acestora pentru a evita cazuri de intoxicaţii şi incendii.

Comentarii