Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com: Radomira Timuş

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

04 Feb. 2019 / 20:22

Oamenii de cultură din raionul Anenii Noi au fost premiaţi

Performanţele obţinute de către oamenii de cultură din raionul Anenii Noi pe parcursul unui an de activitate au fost recunoscute şi apreciate public în cadrul unui eveniment devenit deja tradiţional „Gala laureaţilor din domeniul culturii”, ediţia 2018, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, festivitatea consacrată realizărilor din domeniul culturii a vizat nu doar angajaţii din diferite subdomenii ale culturii, ci şi parteneriatele de succes stabilite între instituţiile de cultură şi alte instituţii publice sau private, de nivel local, raional şi de nivel naţional.   

„Am reuşit să ne manifestăm ca gazde şi ca organizatori la mai multe festivaluri şi evenimente culturale devenite deja tradiţionale, dar şi mesageri ai culturii naţionale, reprezentând raionul şi ţara la diverse festivaluri internaţionale”, a declarat Vasile Moroşanu, şeful Secţiei Cultură şi Turism din Anenii Noi.

Nominalizările pentru cel mai receptiv demnitar, consilier, primar, businessman au fost urmate de nominalizări pentru cel mai bun colectiv artistic,  ansamblu folcloric, cel mai bun ansamblu de muzică uşoară, teatru, dar şi titluri pentru pictorul, scenaristul şi muzeograful anului.

Laureaţii Galei din domeniul culturii au fost menţionaţi cu diplome şi premii băneşti. Demnitarii, consilierii şi businessmenii, care au fost menţionaţi la eveniment, şi-au donat premiile colectivelor artistice din raion.

 

Comentarii