Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

25 Aug. 2019 / 15:37

Părinţi, elevi şi pedagogi din raionul Soroca au participat la prima ediţie a Festivalului Educaţiei

Părinţi, elevi şi pedagogi din raionul Soroca au participat la prima ediţie a Festivalului Educaţiei. Festivalul a inclus ateliere de lucru, mese rotunde, master-class-uri, expoziţii, precum şi multe alte oportunităţi de a dezbate cele mai interesante şi provocatoare probleme din educaţie, relatează Moldova 1.

Festivalul Educaţiei este o platformă de dezbatere a celor mai interesante si provocatoare probleme din domeniul educaţiei. Evenimentul încurajează schimbul de cunoştinţe şi pledează pentru promovarea bunelor practici educaţionale. În cadrul celor 9 ateliere de lucru au susţinut prezentări specialişti recunoscuţi la nivel naţional. Speakerii au oferit informaţii şi răspunsuri la întrebările celor prezenţi.

„În acest atelier vom aborda problema: gestionarea situaţiilor de conflict, problemelor de disciplină a elevilor la clasă, la grup de elevi. La moment colegii mei plantează o floare a echipei în care abordează acele probleme pe care le-aş dori să fie realizate astăzi în cadrul acestui atelier”, a menţionat moderatoarea, Ludmila Baş.

„Probleme foarte diverse,dar foarte importante pentru sistemul educaţional, mă refer şi la temele de acasă şi la evaluare şcolară, relaţii profesorii-părinţi, organizarea mediului educaţional, promovarea imaginii şcolii. Deci este un spectru foarte divers de probleme pe care astăzi le discutăm şi pentru care,cred că, o să găsim soluţii”, a spus şeful Direcţiei de Învăţământ din Soroca, Angela Amuşenco.

Participanţii spun că au aflat despre cele mai bune practici educaţionale din anul precedent de învăţământ, precum dezbaterea problemelor educaţiei împreună cu elevii, părinţii şi pedagogii.

„Am primit o tabletă pe care o vom folosi şi sperăm să avem rezultate bune din partea elevilor. Cu elevii din clasa întâi o să încercăm şi pe ei să-i deprindem cu tehnologii mai noi”, a spus un participant.

„Vreau să zic că noi am păşit înainte la întreaga republică. Ideea de a promova festivalul educaţiei este novatoare şi suntem primii. Asta ne îmbucură faptul şi sperăm să fim susţinuţi de întregul colectiv didactic a întregii republici”, a declarat alt participant.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Raional Soroca, Direcţia Învăţământ, în parteneriat cu Centru Educaţional ProDidactica.

Comentarii