Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

26 Mar. 2020 / 14:35

Patru lucrători medicali din Soroca, diagnosticaţi cu Coronavirus

Printre cei 14 locuitori ai raionului Soroca depistaţi cu Coronavirus, patru sunt lucrători medicali de la Substaţia Medicală Urgentă din Soroca. Infectaţi cu COVID-19 sunt doi felceri, un medic şi o infirmieră. Llucrătorii medicali nu au fost în contact cu pacienţii bolnavi de Coronavirus la locul de muncă, relatează Mesager.

Alţi medici şi felceri sunt investigaţi pentru a se afla dacă au contractat Coronavirusul, iar un şofer de pe ambulanţă este în carantină.

„Un medic de la ambulanţă a fost adus ieri la noi şi l-am direcţionat urgent la Chişinău, nici nu a intrat pe teritoriul spitalului” a comunicat  Valeriu Bordian, vice-director medical al Spitalului Raional Soroca, citat de observatorul.md

„Avem un număr mare de persoane sosite de peste hotare care posibil au fost în contact cu bolnavi, de aceea este important să respectăm regimul de autoizolare, să putăm măşti şi să respectăm distanţa socială”, a spus Nicolae Gurcinschi, citata de Radio Moldova Actualităţi.

În raionul Soroca bilanţul pandemiei COVID - 19, s-a ridicat la 14 persoane infectate, înregistrând astfel o rată dublă faţă de numărul cazurilor raportate până în data de 24 martie, o astfel de creştere a determinat autorităţile să ia măsuri mai drastice privind neadmiterea agravării în continuare a situaţiei, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Alături de medici, pe prima linie în lupta cu COVID-19, se află angajaţii Poliţiei. 

„Îndemnăm populaţia să stea acasă, la fel au fost somaţi agenţii economici să-şi sisteze activitatea, zilnic sunt documentate şi examinate sesizări din partea cetăţenilor, privind nerespectarea regimului de autoizolare de către locuitori. A fost aplicată amendă unei persoane care eronat a completat fişa epidemiologică. Zilnic monitorizăm situaţia, contactăm telephonic persoanele care sunt în regim de autoizolare”, a declarat Alexandru Ciubotaru, şeful adjunct al Inspectoratului.

Menţionăm că Consiliul Raional Soroca a lansat o companie de colectare a fondului de susţinere a instituţiilor medicale din raion în contextul depăşirii situaţiei de criză prin infecţia COVID-19, unde pot dona atât persoanele fizice, cât şi cele juridice. Din banii oferiţi Instituţiilor medicale vor fi achiziţionate medicamentele necesare precum şi echipamente de protecţie.

Comentarii