Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

21 Mar. 2020 / 19:16

Premierul consideră pripite deciziile unor primării de a declara carantină

Consideră pripite deciziile unor primării de a declara carantină în localităţile in care au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID 19. De aceasta părere este premierul Ion Chicu. După şedinţa Centrului Unic de Comandă a reiterat şi apelul către către batrâni - de a se ruga acasă şi nu în biserici, relatează Mesager.

„Remarcăm unele iniţiative de instituire a regimului de carantină în localităţi întregi fără temei şi aici mă refer la Sângerei, primarul de acolo a luat o decizie care nu are o acoperire nici legală şi nici întemiere, de acea am rugat colegii să facă un apel şi fac şi eu în adresa autorităţilor publice locale să acţionăm coordonat, acţiunile noastre să fie întemeiate şi să nu interfeeze să nu paralizeze viaţa”, a spus prim-ministrul.

Totodată, Ion Chicu a îndemnat oamenii să stea acasă în acest weekend şi să renunţe la distracţiile în aer liber.

„Rog societatea să vă gândiţi la ei în primul rând, la cei medici care stau deja de trei săptămâni fără odihnă, fără nimic, numai ca să vă salveze viaţa, nu cred că ceea ce vedem noi pe trasee acum în jurul Chişinăului, frigărui, diferite sărbători, evenimente organizate în plină natură, se încadrează în conceptul de responsabilitate, vă rog foarte mult uşuraţi viaţa medicilor”, a menţionat Ion Chicu.

O rugăminte a fost adresată şi vârstnicilor.

„Se poate şi trebuie zilele astea, în acestă perioadă foarte complicată, să ne rugăm de acasă, să nu mergem la biserică, pentru că punem viaţa apropiaţilor noştri în pericol. În special mă adresez persoanlor în etate, mergeţi la biserică şi puteţi să veniţi acasă să contaminaţi nepoţeii, copiii voştri, şi puteţi să le puneţi viaţa lor în pericol, doamne fereşte dacă se întâmplă ceva cu ei, nu o să mai aveţi viaţă liniştită”, a spus premierul.

Şi satul Păuleşti din raionul Călăraşi a intrat de astă noapte în carantină. Decizia a fost luată la şedinţa Comisiei Raionale pentru Situaţii Excepţionale din 21 martie, în contextul în care, ieri, medicii au confirmat existenţa unui caz de infectare cu COVID-19 la un locuitor al satului, care este momentan internat la Chişinău.

Comentarii