Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

07 Dec. 2019 / 18:13

Premierul la ZEL Bălţi: „Guvernul este dispus să creeze condiţii favorabile pentru atragerea investitorilor”

Guvernul este dispus să creeze condiţii favorabile pentru atragerea investitorilor. Asigurarea vine din partea premierului Ion Chicu. Şeful Cabinetului de miniştri a vizitat două fabrici producătoare de cablaje industriale, amplasate în Zona Economică Liberă Bălţi, dar şi Colegiul de Inginerie din Străşeni, care desfăşoară programe duale de studii, relatează Mesager.

Angajaţii întreprinderii producătoare de cablaje industriale spun că sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă.

„Munca se desfăşoară în condiţii bune, foarte bune aş spune, activăm de mult timp”. „Salariul la timp, călduţ, totul e bine”. „Lucrăm la noi acasă, nu trebuie să plecăm, stăm lângă familie, lângă copii”, au spus angajaţii.

Premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul va crea condiţii favorabile pentru atragerea investitorilor.

„Am discutat despre perspectivele extinderii experienţei acestor investitori în toată ţara, în fiecare raion, noi trebuie să avem întreprinderi industriale or prioritatea Guvernului nostru este de a restabili industria în Republica Moldova, de a  crea ramuri economice care aduc o valoare adăugată sporită”, a declarat premierul.  

Şeful Executivului s-a întâlnit şi cu elevii Colegiului de Inginerie din Străşeni, care învaţă programe duale de studii.

„Cred că este cea mai bună organizare care asigură o sincronizare perfectă între procesul de studii, academic şi producere. Cu ajutorul la asemenea centre noi soluţionăm problema cadrelor”, a menţionat Ion Chicu.

Sistemul de învăţământ dual presupune ca elevii să-şi petreacă 70 la sută din timp la orele practice din întreprinderile partenere instituţiei de învăţământ şi 30 la sută la orele teoretice. Unii dintre ei primesc şi salarii pentru munca din atelier.

Comentarii