Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

17 Ian. 2020 / 15:43

Problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hânceşti, în vizorul Executivului

Tergiversarea lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a 11 localităţi din raionul Hînceşti, demarat în 2013, nu este finalizat până în prezent, din cauza incapacităţii agentului economic contractat. Antreprenorul a solicitat majorarea valorii contractului cu 23 milioane de lei. Despre acest lucru a fost informat prim-ministrul, Ion Chicu, în cadrul unei şedinţe convocată astăzi la Guvern cu participarea reprezentanţilor mai multor ministere şi agenţii de profil, conducerea raionului Hînceşti şi primarii satelor respective.

„Aprovizionarea cu apă aste una din priorităţile Guvernului, precum construcţia drumurilor, iluminarea, etc. Sunt multe proiecte lansate în domeniul aprovizionării cu apă, care din păcate au fost prost gestionate. Trebuie să le revitalizăm. Vreau să discutăm la ce etapă sunt lucrările, care sunt problemele şi ce este necesar de întreprins din partea Guvernului ca proiectul să fie finalizat cu succes”, a menţionat premierul.

În finalul şedinţei, premierul a solicitat implicarea autorităţilor de specialitate, inclusiv a Agenţiei de Supraveghere Tehnică, astfel încât să fie determinată executarea lucrărilor conform contractului, fiind asigurată calitatea lucrărilor şi termenii cât mai restrânşi. Proiectul este finanţat de Fondul Ecologic Naţional.

Comentarii