Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

26 Mai 2019 / 17:18

Producătorii din Soroca şi-au dat întâlnire la un iarmaroc

Peste 70 de producători din raionul Soroca şi-au dat întâlnire astăzi la cea de-a doua ediţie a iarmarocului „Produs de Soroca”. Tot aici, orchestre de muzică populară din majoritatea raioanelor republicii, oaspeţi veniţi din România şi Ucraina, au concurat şi în acest an la Festivalul-concurs „Victor Postolachi”, relatează Mesager.

La iarmaroc au participat peste 70 de producători şi antreprenori din Soroca.

„Anul acesta avem 74 de participanţi, agenţi economici, cu 20 mai mult decât anul trecut. Încă odată denotă că este nevoie de a participa şi organiza astfel de evenimente”, a spus preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean.

Iarmarocul „Produs de Soroca” şi Festivalul-concurs „Victor Postolachi” au fost organizate de către autorităţile locale în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.  

„Această combinaţie reuşită a unui eveniment dedicat producătorilor locali şi un festival de muzică populară mi se pare extrem de inspirat atunci când câteodată suntem învinuiţi că petrecem prea mult, uitaţi-vă că aici lumea a îmbinat bine utilul cu plăcutul”, a declarat ministra Educaţiei, Monica Babuc.

„Anul acesta sunt prezente orchestre din Sângerei, Făleşti, Drochia. Avem trei orchestre din municipiul Soroca. Este în premieră Bend Orchestra, care promite multe în viitor”, a specificat Grigore Bucătaru, şef al Direcţiei Cultură Soroca.

Iarmarocul este la a doua ediţie.

Comentarii