Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

23 Mar. 2020 / 18:02

Profesorii de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca au iniţiat lecţii video

Învăţarea la distanţă este adoptata de tot mai multe şcoli din ţară. Profesorii Liceului Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca au iniţiat o serie de lecţii video la matematica, limba şi literatura română, dar şi istorie. Deocamdată, lecţiile nu sunt predate on-line, pentru că nu toţi copii au acces permanent la Internet, relatează Mesager.

Lecţiile au fost înregistrate şi plasate pe pagina de Facebook a Liceului, iar asta le dă posibilitate copiilor să le poată privi de mai multe ori. Prioritar au fost inregistrate lecţiile pentru clasele absolvente.

„Lucrăm de dragul elevilor, pentru ca ei să nu simtă lipsă de scoală, lipsă de studiu, de aceia utilizăm diferite metode la clase diferite. Creăm fişe de lucru copiilor le transmitem prin intermediul viber-ului , ei lucrează şi peste un interval de timp noi verificăm”, a menţionat Ludmila Baş, profesoară de matematică, Soroca.

„Primul pas pentru a explica care e efectul de a lua o notă mai bună la examenul de capacitate, trebuie să stabilim cu ce text vom lucra la examen! Deci textul poate să fie unul artisitic sau unul non-literar. De ce noi avem nevoie de a deduce tipul de text? Deoarece urmatorii indici ţin anume de tipul sau tipologia textelor. Texul artisitic presupune un rod al ficţiunii şi al imaginaţiei scriitorului, scopul acestuia este de a aproduce emoţii estetice”, a spus Aliona Florea, profesoară de limba română.

„Începem o serie de lecţii de pregatire de examen pentru clasa a IX apoi o sa urmeze şi pentru clasele de liceu. Calitatea sunetului şi a imaginii este una foarte bună, nu contează de unde este copilul, nu contează din ce ţară este, contează copilul sa aiba acces la facebook şi tehnica necesară pentru a privi aceste filmuleţe”, a spus Vasile Baş, directorul Liceului Constantin Stere din Soroca

La Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca îşi fac studiile aproape doua mii de elevi.

Comentarii