Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

08 Aug. 2020 / 17:47

Protest la Comrat: Părinţii sunt împotriva studiilor la distanţă

Protest la Comrat. Zeci de părinţi au ieşit pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de învăţământul la distanţă şi de cel mixt, care urmează să fie aplicat de unele instituţii de învăţământ din autonomia găgăuză din 1 septembrie. Părinţii menţionează că nu vor putea să facă faţă activităţii pedagogice şi să-şi ajute copilul să înţeleagă un material sau altul şi nu vor putea sta liniştiţi la locul de muncă, ştiind că copilul este singur acasă. Direcţia Educaţie din autonomia găgăuză susţine însă că discuţiile şi consultările în privinţa reluării din 1 septembrie a procesului de studii în regiune continuă, relatează Mesager.

„Sunt tată a trei copii, dintre care doi continuă să înveţe la şcoală. Atât eu, cât şi soţia mea suntem împotriva învăţământului în format online şi nu cred că acest gen de instruire li s-ar potrivi elevilor, mai ales din clasa întâi”; „Eu sunt mamă a patru copii. Avem o casă mică, un venit modest şi nu ne permitem să-i asigurăm pe toţii cu gadgeturi”; „Cel mai mult ne este frică ca elevii să nu fie divizaţi în două: între cei care frecventează şcoala şi cei care învaţă de la distanţă. Acest lucru cel mai probabil va provoca conflicte între părinţi şi cadrele didactice”, spun părinţii.

Potrivit conducerii Direcţiei Educaţie din autonomia găgăuză, în regiune continuă consultările în privinţa reluării din 1 septembrie a procesului de studii.

Acum două săptămâni, responsabilii de educaţie din autonomie au anunţat că 80% dintre instituţiile de învăţământ vor putea asigura prezenţa fizică a tuturor elevilor, două şcoli au ales să rămână la metoda de învăţare la distanţă, iar restul au adoptat sistemul mixt de instruire.

 În autonomia găgăuză activează 48 de instituţii de învăţământ.

Comentarii