Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

09 Apr. 2020 / 15:13

Restricţii mai dure la Soroca

De astăzi, mai mulţi poliţişti şi carabinieri sunt dislocaţi la Soroca. Restricţii mai dure au fost aprobate ieri de Comisia Situaţii Excepţionale, după ce s-a constatat ca măsurile de carantină impuse acum cinci zile nu au avut efectul scontat, deoarece continuă să se înregistreze un număr mare de persoane infectate, relatează Moldova 1.

„Se monitorizează şi hotarele ţării, şi frontierele, acolo unde vin şi sunt cetăţenii noştri, îi aşteptăm acasă, însă trebuie să treacă acel filtru şi să respecte condiţiile Comisiei Situaţii Excepţionale şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Până la moment noi avem patru localităţi unde este declanşată carantină. La Soroca, situaţia este mai dificilă pe mai multe aspecte. Până la ziua de astăzi am avut implicaţi peste 100 de colaboratori ai Ministerului de Interne, mă refer poliţia, carabinierii, iar în sprijinul poliţiei au venit şi militarii. Avem formate trei filtre de trecere în municipiu”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

„Au venit în ajutor militari, Batalionul cu Destinaţie Specială Fulger. Sunt cazaţi în patru căsuţe. Începând cu ziua de astăzi, cetăţenii mai în vârstă de 63 de ani vor trebui să aibă permisiune de a ieşi de la domiciliu. Suntem în a noua zi de carantină. Primele două-trei zile un segment de cetăţeni nu prea se conformau cerinţelor acestui regim de urgenţă, dar la moment majoritatea cetăţenilor s-au conformat”, a menţionat Veaceslav Rusnac, preşedintele raionului Soroca.

Comentarii