Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

08 Noi. 2019 / 12:00

Salvatorii din nordul ţării au participat la un exerciţiu de simulare

Peste 200 de salvatori şi pompieri din nordul ţării au fost testaţi cât de rapizi sunt în caz de situaţii excepţionale. Ei au fost alertaţi şi au participat la un exerciţiu de simulare, relatează Moldova 1.

Pompierii au lichidat incendii în locuinţe, dar şi într-un autobuz. Totodată, salvatorii au intervenit la lucrări de descarcerare şi deblocare a victimelor, iar o parte dintre ei au salvat sinistraţi dintr-un bazin acvatic.

În aplicaţii au fost testate capacităţile tehnice ale autospecialelor de intervenţie, şenilatelor din dotare, dar şi utilajul utilizat pentru lucrări de deblocare.

Şeful direcţiei de intervenţie din cadrul IGSU, Alexei Lavrinenco, a spus că astfel de exerciţii sunt foarte importante pentru verificarea capacităţilor operaţionale de intervenţie a angajaţilor din nordul ţării.

„La aplicaţie au fost puse în funcţiune cinci locaţii, unde efectivul şi-a manifestat capacităţile de intervenţie, în diferite situaţii - vorbesc de incendiu, salvarea persoanelor din dărâmături sau salvarea pe apă, pomparea apei, crearea unui baraj şi desigur sistemul de contaminare a efectivului”, a declarat Alexei Lavrinenco. 

Comentarii