Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

10 Feb. 2020 / 16:42

Şase studenţi din Găgăuzia au revenit din China

Şase studenţi din regiunea găgăuză au revenit acasă din China pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus. Toţi tinerii au vârste de 19-20 de ani. Trei dintre ei îşi făceau studiile la Universitatea din Nanjingi şi se află acum în vacanţă, transmite Mesager.

Directorul Centrului de sănătate publică din Comrat, Ivan Hasta, a declarat pentru Moldova 1 că în prezent toţi cei şase studenţi se află la domicilile lor din localităţile Ceadîr-Lunga, Beşghioz, Djoltai, Cazaclia, Chiriet-Lunga şi Comrat şi sunt monitorizaţi de medicii de familie. Primul student a sosit în ţară pe 9 ianuarie, iar în privinţa acestuia perioada de incubaţie a virusului a expirat deja demult şi nu există pericol de infectare. Alţi cinci studenţi au venit prin Aeroportul Internaţional Chişinău, cu cursa Shanduani-Istanbul-Chisinau, acum aproape două săptămâni.

„Studenţii au sosit pe 28 şi 29 ianuarie prin Aeroportul Internaţional Chişinău. Din fericire, acum toate aceste persoane sunt monitorizate din punct de vedere medical, nu au niciun simptom de îmbolnăvire. Sunt monitorizaţi de două ori pe zi. Perioada nu a trecut, pentru că trebuie să îi monitorizăm până la 14 sau mai bine până la 20 de zile.  În caz că vor fi depistaţi bolnavi cu simtope suspecte, ei vor fi imediat trasportaţi la Spitalul de boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, din Chişinău, unde deja sunt prevăzute boxe speciale, acolo se va efectua şi diagnosticarea de laborator”, a subliniat  Ivan Hasta.

Şi directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că studenţii sunt sănatoşi şi că nu e corect să fie izolaţi de societate.

Amintim ca doi moldoveni se află în prezent la bordul unei croaziere nipone care este plasată în carantină din cauza coronavirusului. La moment, ei nu manifestă simptome ale virusului.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva