Loading
ro en ru
Regional
18 Octombrie 2013 | 18:19
Satul Borogani, în aşteptarea apeductului
Locuitorii din satul Borogani, Leova, se plâng că nu au în localitate un apeduct. Într-o situaţie dificilă se află grădiniţa din localitate. Acolo apa este adusă cu căruţa, transmite Mesager.
Grădiniţa din Borogani este frecventată de 180 de copii. Primăria din sat a reuşit să renoveze localul şi să-l conecteze la staţia termică, însă apa folosită la spălarea veselei şi lenjeriei de pat este adusă cu căruţa.

Şi locuitorii din sat spun că le e greu fără apeduct, mai ales că apa doar din unele fântâni poate fi folosită pentru consum.

În Borogani sunt 1300 de gospodării. Primarul localităţii le promite oamenilor că vor avea apă potabilă de calitate în cel mult jumătate de an. Pentru construcţia apeductului, Ministerul Mediului a alocat nouă milioane de lei. 

„Am găsit finanţare pentru construcţia apeductului. Acesta va fi de 42 de kilometri, pentru că satul este mare. În primul rând vor fi conectate grădiniţa, şcolile, centrul medical şi agenţii economici”, spune Victor Iftodi, primarul satului Borogani.

Primăria din localitate intenţionează să construiască şi un sistem de canalizare. În Borogani locuiesc 4500 de oameni.

Detalii la acest subiect aflați din ediţia Mesager.
Autor: Reporter
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical va transmite în direct, de la Sala cu Orgă, Serata de creaţie a compozitorului Oleg Negruţa. Compoziţiile muzicale ale maestrului vor fi interpretate de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Vladimir Andrieş; Corul Naţional de Cameră, dirijat de Ilona Stepan; Ansamblul de Acordeonişti, condus de Eugen Negruţa; Ansamblul ,,Barocco”, condus de Anna Strezeva; soliştii Cristian Florea (violoncel), Simion Duja ( clarinet), Igor Znatakov (saxofon, clarinet), Liliana Marin (mezzo soprană) şi Serghei Pilipeţchi (tenor).
Radio Moldova
Studioul mare al Casei Radio a fost astăzi neîncăpător pentru zeci de artişti profesionişti şi amatori din mai multe localităţi ale Moldovei. Peste 20 de formaţii artistice şi corale au evoluat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale. Unii artişti au prezentat cântece în premieră.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam