Loading
ro en ru
Regional
18 Octombrie 2013 | 18:19
Satul Borogani, în aşteptarea apeductului
Locuitorii din satul Borogani, Leova, se plâng că nu au în localitate un apeduct. Într-o situaţie dificilă se află grădiniţa din localitate. Acolo apa este adusă cu căruţa, transmite Mesager.
Grădiniţa din Borogani este frecventată de 180 de copii. Primăria din sat a reuşit să renoveze localul şi să-l conecteze la staţia termică, însă apa folosită la spălarea veselei şi lenjeriei de pat este adusă cu căruţa.

Şi locuitorii din sat spun că le e greu fără apeduct, mai ales că apa doar din unele fântâni poate fi folosită pentru consum.

În Borogani sunt 1300 de gospodării. Primarul localităţii le promite oamenilor că vor avea apă potabilă de calitate în cel mult jumătate de an. Pentru construcţia apeductului, Ministerul Mediului a alocat nouă milioane de lei. 

„Am găsit finanţare pentru construcţia apeductului. Acesta va fi de 42 de kilometri, pentru că satul este mare. În primul rând vor fi conectate grădiniţa, şcolile, centrul medical şi agenţii economici”, spune Victor Iftodi, primarul satului Borogani.

Primăria din localitate intenţionează să construiască şi un sistem de canalizare. În Borogani locuiesc 4500 de oameni.

Detalii la acest subiect aflați din ediţia Mesager.
Autor: Reporter
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Zimbru Chişinău a obţinut un rezultat bun în deplasarea de la Sofia, şi spera la calificarea în runda următoare a Europa League. Meciul va avea loc, joi 24 iulie pe Stadionul Zimbru din capitală.
Mesager
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam