Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

09 Iul. 2019 / 20:36

Situaţie de conflict în raionul Briceni

Resping acuzaţiile că le-ar fi acaparat pământurile şi la rândul lor acuză proprietarii că ar avea de fapt alte interese decât cele declarate. După ce ieri un grup de proprietari agricoli din Drepcăuţi (Briceni) s-a plâns că nu au acces la propriile terenuri, reprezentanţii firmei învinuite s-au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, spunând că şi-au onorat toate obligaţiile, iar conflictul ar fi apărut din cauza unor terenuri care nu le aparţin celor care au cerut ajutor parlamentarilor, relatează Moldova 1.

„Oamenii au zis că instanţa le-a dat dreptate şi că ei nu au acces la pământuri. Noi ne-am întâlnit cu proprietarii acestor cote, dar problema constă în faptul că ei nu vor să-şi ia pământurile. Ei trebuie să vină la noi cu documentele necesare, să scrie o cerere pentru întreruperea contractului. Proprietarii însă vor să ia toate terenurile şi anume acele pământuri care le convine lor, însă acele pământuri aparţin altor oameni. O altă acuzaţie se referă la faptul că nu am achitat proprietarilor pentru arendă, este o minciună şi pot confirma prin documente, avize şi anunţuri în ziare, prin care se anunţa că întreprinderea oferă bani pentru arendă”, a spus Vasile Şincariuc, reprezentant companie, Briceni.

Ieri, într-o conferinţă de presă, proprietarii de pământ din Drepcăuţi au spus că aproape 600 de terenuri agricole au fost preluate în mod abuziv de către un antreprenor şi, deşi instanţele de judecată le-au dat dreptate, nu au acces la pământuri. Proprietarii terenurilor şi vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari afirmă că antreprenorul ar fi protejat de deputata PDM, Violeta Ivanov, care nu a venit cu o reacţie. Locuitorii din Drepcăuţi spun că în septembrie 2018, Curtea de Apel Bălţi a emis o hotărâre definitivă prin care a obligat firma să întoarcă terenurile oamenilor şi să le achite despăgubiri de 3,5 milioane de lei. 

Comentarii