Ştiri

Sursa imaginii: ziarulnational

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

30 Mar. 2020 / 16:27

Soroca: Autorităţile investighează infectarea celor patru lucrători medicali cu COVID-19

Până astăzi în raionul Soroca 26 de persoane au fost infectate cu COVID-19, dintre care patru angajaţi ai serviciului de asistenţă medicală urgentă şi o asistentă medicală din secţia de reanimare a spitalului din Soroca. Actualmente autorităţile investighează cazul pentru a stabili cauzele infectării acestora, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit unei versiuni prezentate de Angela Rusnac, medic-şef la spitalul raional Soroca, infecţia ar fi provenit de la un pacient adus cu ambulanţa la spital şi internat în secţia de ranimare în stare gravă, care ulterior a şi decedat, relatează corespondentul zonal Pavel Savca.

Pentru a stopa răspândirea infecţiei, autorităţile au luat măsuri mai stricte privind monitorizarea persoanelor autoizolate la domiciliu.

„Avem deja persoane care le-am scos de la evidenţă, toţi trebuie să respecte anumite reguli ce ţin de igienă, mâinile să fie spălate cu săpun, să evite locurile aglomerate, să se întreprindă cât mai puţine vizite la prieteni, care eventual ar avea simptome chiar şi a unei gripe sezoniere”, a spus Lucreţia Trofimov, medic de familie.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Chişinău la moment se află la tratament un angajat din sistemul penitenciar şi o asistentă medicală din cadrul spitalului raional Soroca, patru angajaţi ai serviciului de asistenţă medicală urgentă, iar alţi trei sunt internaţi pentru a fi testaţi la COVID-19. Toţi ceilalţi angajaţi ai spitalului sunt plasaţi în regim de autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Comentarii