Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

26 Mar. 2020 / 19:42

Spitalul raional din Comrat, pregătit să primească pacienţii cu COVID-19

Spitalul raional din Comrat este dispus să cazeze până la o sută de pacienţi cu COVID-19, iar instituţia dispune de echipament necesar pentru a acorda asistenţă calificată. Este concluzia başcanului UTA, Irina Vlah care a vizitat astăzi instituţia. Potrivit ei, din bugetul autonomiei au fost alocate 600 de mii de lei pentru a suplini stocurile de medicamente şi echipament necesar pentru a face faţă pandemiei, relatează Mesager.

Potrivit responsabililor, fiecare pacient care va fi testat pozitiv la COVID-19 va fi plasat în saloane izolate care sunt utilate cu blocuri sanitare separate. Totodată, instituţia dispune şi de aparate de ventilare pentru pacienţii aflaţi în stare gravă.

„Această clădire va fi destinată pentru pacienţii suspectaţi de COVID - 19. Toate cele trei etaje sunt pregătite, astfel încât oamenii să fie plasaţi câte unul în salon. A fost format deja şi un grup constituit din şase medici şi douăzeci de asistente medicale care vor îngriji de aceşti bolnavi, iar în caz de necesitate va fi antrenat şi personalul auxiliar”, a declarat Nina Railean, şefa Spitalului Raional Comrat

„Pentru început în fiecare salon va fi plasat câte un pacient, dar în funcţie de situaţia epidemiologică am putea plasa şi mai mulţi bolnavi. După ce vor fi testaţi pozitiv pacienţii vor fi transferaţi într-o altă secţie”, a declarat Svetlana Dulova, şefa secţiei Sănătate şi Protecţie Socială.

Potrivit responsabililor, spitalul raional din Comrat dispune de suficiente medicamente, soluţii de dezinfectare şi echipamente. În curând, aici vor mai fi livrate 500 de seturi protecţie, 10 mii de măşti dar şi alt echipament necesar.

„Acest centru este pregătit să acorde asistenţă unui număr de până la o sută de pacienţi cu Coronavirus, dar şi a celor care sunt suspectaţi că ar fi infectaţi. Din bugetul autonomiei au fost alocate 600 de mii de lei pentru a procura măşti, mănuşi şi dezinfectanţii. Dispunem şi de echipament iar în caz de necesitate vom reacţiona pentru a acorda tot suportul necesar”, a declarat Irina Vlah, başcan, UTA Găgăuzia.

La Spitalul raional din Comrat vor fi plasaţi pacienţii suspectaţi de Coronavirus din raioanele de sud ale ţării.

Comentarii