Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

21 Ian. 2020 / 18:58

Stadionul de fotbal din Comrat va fi dat în exploatare în august

A inspectat cum decurg lucrările de construcţie ale stadionului de fotbal din Comrat, care este construit cu suportul Turciei, dar şi s-a întâlnit cu başcanul Găgăuzei. Şeful statului, Igor Ddodon a întreprins o vizită de lucru în Comrat. El susţine că astfel de complexe sportive ar urma să fie construite şi în alte localităţi. Dodon s-a întâlnit şi cu deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei, relatează Moldova 1.

„În august urmează să fie dat în exploatare complexul, acum se finisează terenul de fotbal. Urmează să fie ridicaţi pereţi pentru spaţiile închise. Într-o lună şi jumătate urmează să fie pus şi acoperişul”, a declarat başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Şeful statului s-a întâlnit şi cu deputaţi Adunării Populare Găgăuzia. În cadrul şedinţei, care a avut loc cu uşile închise, aceştia au discutat despre reluarea activităţii grupului interparlamentar pentru o serie de iniţiative legislative propuse de aleşii găgăuzi. Asta după ce la sfârşitul anului trecut, partea găgăuză a suspendat activitatea acestei comisii fiindcă Parlamentul Moldovei a adoptat un pachet de legi fără a ţine cont de opinia acestora.

„Am discutat o serie de probleme cu privire la doleanţele Găgăuziei, sperăm că acestea vor fi rezolvate. La Adunarea Populară, vom discuta despre restabilirea unui grup interparlamentar de lucru. Din partea Adunării Populare, grupul a fost deja format. Sper că acest grup de lucru va funcţiona”, a spus preşedintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa.

„Susţin adoptarea legii propuse de către Adunarea Populară din Găgăuzia. În 2018, fosta majoritate parlamentară a adoptat un şir de legi legate de Găgăuzia, nu le-am semnat şi le-am returnat Parlamentului. Astăzi am vorbit despre procedură, despre soarta de mai departe a acestor legi şi nu doar le putem înregistra în Parlament în numele preşedintelui”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon îşi propune să organizeze periodic astfel de întruniri cu deputaţii din Adunarea Populară din Găgăuzia.

Comentarii