Ştiri

Sursa imaginii: jurnal.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

31 Iul. 2020 / 21:00

Studenţii basarabeni din România donează materiale sanitare Spitalului din Hînceşti

Un nou ajutor din Romania, în lupta cu noul Coronavirus. De aceasta dată, un lot de materiale sanitare, în valoare de 27 de mii de euro, a fost colectat de studenţii basarabeni de la Universităţile din Cluj-Napoca în cadrul campaniei „Uniţi pentru Moldova”, lansată în luna mai. Donaţia conţine măşti de protecţie, mănuşi, viziere, dezinfectanţi şi produse de igienă şi sunt destinate spitalelor raionale din Hînceşti şi Făleşti, relatează Mesager.

„Ne-am folosit energia şi timpul ca să fim utili şi să ne ajutăm semenii în ţara de origine, Republica Moldova. Materialele sanitare vor proteja probabil unu, doi sau zece medici aflaţi în prima linie în lupta cu Coronavirus”, a menţionat Daniela Neagu, reprezentantă a grupului de iniţiativă Cluj-Napoca.

„Au răspuns solicitărilor Universitatea de Medicină din Cluj, Consiliul Judeţean Bistriţa, Consiliul Judeţean Maramureş, persoane fizice, iar în total s-a reuşit strângerea de materiale sanitare în valoare de 27 mii euro”, a specificat Emilia Avram, coordonatoare a campaniei.

Reprezentanţii spitalul raional din Hînceşti spun că o parte din acest ajutor va ajunge la Spitalul Raional Făleşti.

„La ziua de astăzi avem în instituţie internaţi 35 de pacienţi confirmaţi cu COVID, care primesc tratamentul, de diferită graviditate, grav, mediu, grav şi acest lucru desigur că ne favoriziază că avem acest lot de ajutor umanitar pentru instituţia noastră”, a menţionat directorul Spitalului Raional Hînceşti, Petru Ciubotaru.

La eveniment a participat şi preşedintele raionului Hînceşti, care a mulţumit pentru suportul oferit.

„Orice donaţie este binevenită pentru toţi cetăţenii atât la nivel de raion, cât şi de ţară, mai ales donaţia din partea Clujului. Noi şi Clujul avem o înfrăţire şi o colaborare”, a declarat Iurie Levinschi.

De la începutul pandemiei, de peste Prut au venit mai multe ajutoare. Cel mai mare lot, în valoare de 3,5 milioane de euro, a fost trimis de către Guvernul de la Bucureşti la începutul lunii mai, împreună cu o echipă de peste 50 de medici.

Comentarii