Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

16 Sep. 2020 / 19:38

SUA a donat termometre fără contact pentru grădiniţele din Găgăuzia

Peste 300 de termometre fără contact au fost donate grădiniţelor din autonomia găgăuză de către ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Derek Hogan. Lotul a fost acordat în cadrul programului de susţinere a autorităţilor locale şi a cetăţenilor din regiune în combaterea pandemiei de COVID-19. Anterior, SUA au oferit un lot de echipamente medicale care au fost distribuite spitalelor în care sunt trataţi pacienţii infectaţi cu virusul pandemic, relatează Mesager.

Utilizarea termometrelor fără contact este o condiţie obligatorie impusă de Comisia pentru situaţii excepţionale din regiune, pentru redeschiderea instituţiilor preşcolare.

„Aceste termometre vor fi necesare nu numai în perioada pandemiei, dar şi după, pentru că sănătatea copiilor trebuie monitorizată mereu. Vă mulţumesc pentru tot ajutorul pe care îl oferiţi. Sper că o să avem în continuare o bună colaborare cu toţi conducătorii instituţiilor preşcolare ca să rezolvăm toate problemele”, a declarat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

Başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a salutat gestul Ambasadei SUA, menţionând că lotul donat este un ajutor substanţial pentru grădiniţele din regiune.

„Vă mulţumesc mult că aţi venit personal pentru a înmâna acest cadou foarte important fiecărei grădiniţe din autonomia găgăuză. Îmi aduc aminte de discuţia noastră, când aţi venit la noi în regiune şi am vorbit despre problemele noastre, că vrem să redeschidem grădiniţele, însă pentru aceasta trebuie să respectăm anumite norme stabilite de Ministerul Sănătăţii”, a spus başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

Ambasadorul Derek Hogan a ţinut să menţioneze că donaţia este făcută din numele Guvernului şi a poporului SUA.

„Sunt foarte bucuros să vă ofer din numele poporului american aceste termometre fără contact, pentru că ştim că Găgăuzia la fel ca şi toată Moldova, la fel ca şi SUA, luptă cu această pandemie şi noi trebuie să depunem eforturi comune pentru a continua procesul educaţional în siguranţă”, a declarat ambasadorul SUA la Chişinău, Derek Hogan.

În autonomia găgăuză funcţionează 54 de instituţii preşcolare şi trei gimnazii-grădiniţe.

Comentarii