Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

07 Dec. 2019 / 14:03

Triplă aniversare la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Anenii Noi

Triplă aniversare pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Anenii Noi, eveniment onorat cu prezenţa dascălilor de odinioară, colegilor din alte instituţii de învăţământ, a părinţilor şi foştilor absolvenţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Evenimentul consacrat triplei aniversări a inclus organizarea unei mese rotunde în cadrul căreia au fost reuniţi toţi cei care alcătuiesc de fapt marea familie a Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Anenii Noi, desfăşurarea mai multor ore publice, numeroase expoziţii şi un concert festiv.

„50 de ani de când a fost deschisă şcoala cu instruire în limba moldovenească, 30 de ani de la fondarea Şcolii medii de cultură generală nr.3, cu instruire în limba română. Şi 15 ani de reorganizare a instituţiei în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Cea mai mare realizare – rezultate bune la examenele de Bacalaureat. În ultimii cinci ani putem să ne lăudăm cu promovabilitatea de 100 de procente”, a declarat Victoria Borisov, directoarea liceului.

Festivitatea a servit şi drept prilej de frumoase amintiri, depanate cu nostalgie de cei care şi-au dedicat întreaga viaţă copiilor şi pedagogiei.

„În Anenii Noi am venit în 1981. Aici ore de limba română nu erau, dar pe parcurs am avut şi ore. Era cam greu, dar era străduinţă, era un alt respect faţă de profesori şi asta te mobiliza. Dacă aş întoarce timpul, tot aceasta aş alege-o”, a menţionat Bulat Maria, profesoară de limba română.  

Reprezentanţii tinerei generaţii au pregătit şi ei mesaje de felicitare instituţiei în care îşi fac studiile şi au promis că vor valorifica din plin investiţiile făcute în ei de dascăli şi părinţi.

„De-a lungul acestor ani, liceul mi-a oferit oportunităţi pe care nu le-aş obţine în altă parte. În caz că aleg să îmbrăţişez profesia de dascăl, mă întorc în liceu la noi”, a spus Viviana Dănuţa, elevă.  

Comentarii