Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

09 Aug. 2020 / 18:38

Trotuarele din Ocniţa, în proces de renovare

Aflat în extremitatea de nord a ţării, oraşul Ocniţa face încă primii paşi pentru dezvoltarea unei infrastructuri moderne, la standarde europene. Până nu demult, pe timp de ploaie sau ninsoare, trotuarele erau impracticabile şi arătau ca nişte adevărate ruine. În acest an, a început reconstrucţia trotuarelor din regiune, iar până la sfârşitul verii, oamenii ar putea circula pe drumuri acoperite cu pavaj nou. Administraţia oraşului spune că în scurt timp străzile vor fi mai sigure, datorită sistemului de iluminare, relatează Mesager.

Până nu demult, oamenii erau nevoiţi să meargă printre gropile imense de pe trotuarul străzii Burebista din oraşul Ocniţa. Acum, strada a prins culoare, iar locuitorii cu care am discutat spun că aceste investiţii sunt foarte importante pentru infrastructura oraşului.

„Erau gropi, nu puteai să mergi, puteai să cazi, pentru copii era foarte rău, dar acum este foarte frumos”; „Puteţi să vă închipuiţi cum au fost drumurile dacă au fost făcute prin anii 80. E clar lucru că din trotuarele care erau făcute cândva nu a rămas nimic”, spun oamenii.

Lucrările de reparaţie a arterei vor dura până la sfârşitul verii.

„Prin hotărârea Consiliului orăşănesc a fost luată decizia pentru pavarea străzi Burebista, cu o suprafaţă de o mie de metri pătraţi, în sumă de peste 400 mii de lei. Decizia a fost luată unanim, am început lucrările cu două săptămâni în urmă şi iată suntem la mijlocul acestor lucrări”, a declarat primarul oraşului Ocniţa, Victor Artamaniuc.

Pentru a reduce nivelul infracţionalităţii şi pentru ca oamenii să circule în siguranţă pe străzi, primăria a alocat aproximativ 173 de mii de lei pentru iluminarea stradală.

„Au mai rămas câteva stradele neiluminate şi ne-am propus ca în accest an să fie iluminate, la fel cu corpuri de iluminat moderne de tip led, să le punem în funcţiune într-un sistem automat”, a menţionat viceprimarul oraşului Ocniţa Marcel Gîrtopan.

Potrivit autorităţilor locale, pentru renovarea acestei străzi au fost alocate 400 de mii de lei.

Comentarii