Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Regional

25 Mai 2019 / 10:33

Turiştii care vor veni la festivalul „DesCoperă”, aşteptaţi la pensiunile de la Orheiul Vechi

Cei peste 200 de turişti care vor veni la festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă” sunt aşteptaţi în pensiunile de la Orheiul Vechi. Proprietarii de pensiuni spun că sunt deja pregătiţi şi că îşi aşteaptă vizitatorii cu braţele deschise. Acestea vor avea posibilitatea să gătească mâncăruri tradiţionale moldoveneşti şi să contempleze viaţa satului moldovenesc, relatează Mesager.

„Am avut ocazia că a venit la poartă aici, se face o mâncare gustoasă. Vrem să mâncăm zeamă din găină de casă. Peste o oră ne-o pregătiţi? E imposibil, domnule, peste o oră, dacă vreţi din pulpe, în sus, în jos, şi s-a făcut zeama. Da dacă vrei din găină de casă trebuie măcar două ore, şi au fost aşa cazuri că au venit ani la rând şi duminici la rând veneau ca să servească masa la noi”, a menţionat proprietarul pensiunii, Ludmila Buzilă.

„Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, organizăm master classuri, bucate tradiţionale, plăcintă, sarmale, deci împletitul în fibre”, a declarat proprietarul de pensiune, Oxana Benzing.

„Mâncare tradiţională moldovenască, plăcinte cu friptură, mămăligă, zeamă, sarmale, toate cele”, a spus proprietarul de pensiune, Liuba Răileanu.

Festivalul descoperă a ajuns la cea de a patra ediţie.

„Localnicii sunt implicaţi pentru că ei vor face aceste master classuri pentru turişti, cum am zis, împletitul în pănuşă, pregătirea mămăligii la ceaun, plimbarea cu bicicleta, plimbarea cu calul, cu căruţa cu cai şi multe alte activităţi”, a declarat membrul echipei de organizare, Ludmila Agheni.

Festivalul „DescOperă” va fi organizat între 14 şi 16 iunie la poalele stâncilor din Rezervaţia Orheiul Vechi. Evenimentul va încerca să scoată opera şi muzica clasică din scena tradiţională şi să o aducă în sânul naturii.

Comentarii