Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Regional

27 Iul. 2020 / 18:07

Un adolescent de la Hînceşti s-a înecat sub ochii părinţilor

Un adolescent de 17 de ani din comuna Cărpineni, Hînceşti, a murit înecat, aseară, sub privirile îngrozite ale familiei sale. Potrivit poliţiei, băiatul juca volei împreună cu apropiaţii în apele unui iaz, iar la un moment dat s-a îndepărtat de rude pentru a prinde mingea şi a fost înghiţit de ape. Băiatul ar fi cerut disperat ajutorul tatălui său, care a intervenit, dar a fost prea târziu, relatează Mesager.

Inspectoratul de Poliţie Hînceşti a iniţiat o anchetă pentru a stabili circumstanţele acestui caz.

O altă tragedie s-a produs, în dimineaţa zilei de ieri, în raionul Floreşti. Un bărbat în vârstă de 41 de ani s-a înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Căpreşti. 

În niciunul dintre cazuri nu au fost solicitaţi salvatorii pentru intervenţie.

În scopul prevenirii cazurilor de înec, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) îndeamnă oamenii să respecte măsurile de prevenire şi regulile de comportament în apă. Salvatorii atenţionează despre riscurile înotului pe timp de caniculă. Cetăţenii sunt rugaţi să evite odihna în zone din apropierea bazinelor acvatice nedotate cu staţii de salvare. Pentru a evita tragediile, IGSU îndeamnă maturii să-şi monitorizeze strict copiii şi comportamentul acestora în apropierea bazinelor acvatice, dar şi să nu le permită scăldatul de unii singuri. Totodată, potrivit specialiştilor, intrarea în apă în stare de ebrietate prezintă pericol pentru viaţă şi sănătate, iar consumul băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile lacurilor şi râurilor nu se recomandă.

De la începutul anului, 48 de persoane, inclusiv patru minori, şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.
 

Comentarii