Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

22 Noi. 2020 / 11:20

Un bătrân din localitatea Lozova, salvat din incendiu

Un bărbat în vârstă de 83 de ani din localitatea Lozova, raionul Străşeni, a fost salvat din incendiu de pompierii-voluntari.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, un incendiu a cuprins locuinţa bătrânului care se afla de unul singur în casă. Primii la faţa locului au intervenit pompierii-voluntari din cadrul Postului de salvatori din Lozova.

Ajunşi la destinaţie, salvatorii au intrat în locuinţa inundată cu fum şi au reuşit să salveze proprietarul casei care zăcea inconştient în antreu. Bărbatul în vârstă de 83 de ani a primit îngrijirile necesare, fiind transportat la spitalul raional din Străşeni.

Incendiul a fost lichidat cu implicarea gărzii de intervenţie a Detaşamentului de salvatori şi pompieri din Străşeni.

Circumstanţele şi cauza arderii urmează a fi stabilită de specialişti. Postul de salvatori şi pompieri voluntari din localitatea Lozova face parte din cele 72 de staţii de pompieri voluntare lansate de autorităţile publice şi susţinute de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform Programului de consolidare a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale, funcţionarea posturilor voluntare ajută la reducerea timpului de răspuns în cazul incendiilor şi altor situaţii de risc care se produc în localităţile îndepărtate de remizele profesioniste.

Comentarii