Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

11 Ian. 2020 / 12:43

Un centru pentru persoanele social-vulnerabile, deschis la Ocniţa

Un centru medico-social pentru persoanele social-vulnerabile a fost inaugurat la Ocniţa. Centrul activează de câteva săptămâni, iar de săptămâna viitoare instituţia va funcţiona în totalitate, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„De acest centru vor beneficia persoane în etate din oraş, care vor avea posibilitate de a primi îngrijiri medicale de performanţă, spălarea rufelor sau chiar să-şi mai schimbe o vorbă între ei”, a declarat vicepreşedintele raionului Ocniţa, Eugen Şipcalov. 

Potrivit administratorului centrului, Ion Ciumac, colectivul deja format şi-a început activitatea.  

„Personalul deja e angajat. Asistenţii medicali merg la domiciliile beneficiarilor. La centru vor fi oferite servii de săptămâna viitoare, de pe data de 15 ianuarie. Activează şase oameni: trei asistente medicale, un lucrător social, infirmieră şi administratorul. Aproximativ 350 de persoane vor beneficia timp de un an de zile de serviciile acestui centru”, a declarat Ion Ciumac.

Suma totală a proiectului constituie 1 milion 265 de mii, dintre care Ambasada Cehiei a donat 1 milion 175 de mii şi contribuţia Primăriei oraşului Ocniţa – 90 de mii.

Centrul medico-social pentru persoanele social-vulnerabile din oraşul Ocniţa a fost deschis cu sprijinul Ambasadei Cehiei şi al Asociaţiei Obşteşti „Homecare”.

Comentarii