Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

26 Mai 2019 / 10:07

Un dig de protecţie a fost construit în localitatea Crocmaz

Un dig de protecţie a fost construit pentru a proteja localitatea Crocmaz din raionul Ştefan Vodă de riscul inundaţiilor.

Pentru consolidarea barajului au fost utilizaţi 6800 de saci cu nisip. Pe parcursul zilei de ieri, au fost efectuate lucrări de fortificare pe două sectoare importante din preajma localităţii Crocmaz spre Tudora. Pe primul segment au fost amplasaţi peste 4000 de saci pe o lungime de 120 de metri, iar pe cel de-al doilea au fost efectuate lucrări de întărire a barajului cu argilă şi nisip pe lungimea de un kilometru.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), astăzi continuă lucrările pentru ca digul cu lungime de trei kilometri să fie fortificat. La acţiunile complexe sunt antrenaţi salvatori, carabinieri, ostaşi, muncitori şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.În total, la Crocmaz pentru prevenirea riscului de inundaţii sunt implicate 300 de persoane cu 97 de unităţi de tehnică. IGSU continuă monitorizarea nivelului apei pe râurile Nistru şi Prut prin punctele de observare instalate şi verifică sectoarele cu pericol, precum şi sensibilizează populaţia cu privire la riscurile posibile în cazul inundaţiilor.

Amintim că în vederea executării indicaţiei prim-ministrului Pavel Filip, cât şi pentru organizarea acţiunilor de prevenire a eventualelor inundaţii, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru şi Prut, pe 24 mai a fost activată Celula de criză cu implicarea experţilor din cadrul Ministerului Apărării, Agenţiei Proprietăţi Publice, Administraţiei de Stat a Drumurilor, Agenţiei „Apele Moldovei”, Agenţiei „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliţiei, Inspectoratului General al Carabinierilor şi IGSU.

Comentarii