Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol/zdg.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

03 Aug. 2020 / 20:17

Un lot de echipamente medicale oferit de UE a ajuns la Cahul

Un lot de echipamente de protecţie individuală, oferit în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni cheie”, a ajuns astăzi la Cahul. Lotul este constituit din combinezoane şi halate de o singură folosinţă în valoare totală de peste 200 de mii lei, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Mă bucur şi vreau pe această cale să mulţumesc Uniunii Europene şi UNICEF Moldova pentru implicare şi receptivitate. Sperăm ca aceste combinezoane şi halate să protejeze cetăţenii noştri. Au fost anterior realizate mai multe acţiuni de donaţie. Am prezentat împreună cu conducerea instituţiilor medicale aceste nevoi şi sunt sigur că nu este ultima activitate de acest gen. Atât UNICEF Moldova, cât şi PNUD Moldova, prin acest program de asistenţă europeană identifică necesităţi ale comunităţilor şi intervin cu alocarea mijloacelor”, a declarat primarul de Cahul, Nicolae Dandiş.

Echipamentele de protecţie individuală oferite de UE vor ajunge la lucrătorii medicali care se află în prima linie de luptă cu virusul COVID-19. De la Centrul de Sănătate Cahul, unde au ajuns astăzi, vor fi repartizate tuturor centrelor de sănătate şi oficiilor medicilor de familie din raion.

„Sunt foarte binevenite aceste echipamente, deoarece ne vor proteja de infecţia COVID-19. Mulţumim frumos donatorilor”, a declarat şeful Centrului de Sănătate Cahul, Alexandru Hagioglu.

Echipamentul medical oferit îi va proteja pe lucrătorii medicali din veriga primară care tratează la domiciliu bolnavii de COVID-19 cu forme uşoare ale bolii.

„Vom avea protecţie bună în faţa pacienţilor împotriva infecţiei cu COVID-19 pentru a nu ne infecta de această maladie. De la început am avut 43 de cazuri de infecţie. Cazurile sunt în descreştere. Avem două cazuri spre vindecare”, a declarat Valentina Sârbu, medic de familie în satul Roşu, Cahul.

Comentarii