Ştiri

Sursa imaginii: tvrmoldova.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

18 Ian. 2020 / 17:10

Un nou program de dezvoltare socio-economică cu sprijinul UE, lansat la Cahul

Suport pentru dezvoltarea afacerilor la Cahul. Uniunea Europeană (UE) a lansat un program de susţinere a dezvoltării socio-economice a regiunii. Iniţiativa are menirea de a dezvolta serviciile publice şi a preveni schimbările climatice prin valorificarea inovaţiilor. Partenerii externi vor aloca, în acest sens, aproape 23 de milioane de euro, relatează Mesager.

Dumitru Zaporojan a beneficiat de mai multe credite nerambursabile din partea UE. Meşterul popular spune că datorită suportului extern a reuşit să-şi transforme dorinţele în realitate.

„Acest program cuprinde mai multe domenii de dezvoltare, datorită căruia noi putem demonstra ce ştim să facem. Mai mulţi meşteri îşi arată aici arta lor unică”, a spus Nicolae Croitor, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari.  

UE îşi propune să investească 23 milioane de euro pentru a sprijini o creştere economică durabilă şi incluzivă în municipiul Cahul şi Ungheni şi localităţile învecinate.

„Această asistenţă vine pentru proiecte concrete asupra cărora s-a lucrat mai mult timp, astăzi nu numai anunţăm nişte intenţii, dar anunţăm un program cu un buget impresionant alocat pentru Cahul”, a menţionat primarul din Cahul Nicolae Dandiş.

„Programul „Regiuni-cheie” a UE este iniţiativa pilot care vă sprijină pe dumneavoastră în realizarea schimbărilor pozitive în comunităţi, în crearea împreună a altor iniţiative finanţate de UE  şi alte proiecte. Acesta este motivul pentru care veţi vedea în viitor sloganul „UE pentru Cahul”, pentru toate proiectele finanţate de UE în zona Cahul”, a declarat ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko.  

„S-a realizat un proces minuţios de pregătire pentru această iniţiativă de dezvoltare, care va transforma Cahulul şi regiunile adiacente într-un pol de dezvoltare”, a precizat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova.   

Programul Uniunii Europene „EU4Moldova: Regiuni-cheie” va fi implementat până în 2025.   

Comentarii