Ştiri

Sursa imaginii: telegraph.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

10 Iul. 2020 / 20:13

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Un obuz din cel de-al Doilea Război Mondial a pus pe jar locuitorii comunei Stăuceni. Acesta a fost găsit de un grup de muncitori pe un şantier de construcţii. La faţa locului s-a deplasat o grupă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rîşcani, dar şi echipa de genişti din cadrul Batalionului Geniu, care au cercetat zona pentru a stabili dacă nu există şi alte obiecte periculoase, relatează Mesager.

Locuitorii din apropierea şantierului spun că este pentru prima dată când se găseşte o astfel de muniţie în regiune.

„În timpul lucrărilor de săpare a traseului pentru gaz s-a depistat un obuz, la care s-au stopat toate lucrările”, a declarat Iurie Colţa, director executiv al companiei de construcţii.

Lucrătorii au găsit obuzul la o adâncime de un metru. Geniştii cercetează zona cu detectoarele de metale pentru a se asigură că nu există şi alte obiecte explosibile.

„La faţa locului s-a deplasat echipa de genişti din cadrul Batalionului Geniu, condus de căpitanul Ion Golovei. Ei au identificat o bombă de aruncător de 82 de milimetri, fiind din al Doilea Război Mondial”, a specificat Ala Diaconu, ofiţer de presă la Ministerul Apărării.

Obuzul urmează să fie detonat într-un poligon în condiţii de siguranţă.

Comentarii