Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

08 Iul. 2019 / 15:27

Un tânăr din raionul Ştefan Vodă s-a înecat în râul Nistru salvând de la înec o tânără

Scafandrierii au recuperat corpul neînsufleţit al unui tânăr, care s-a înecat în râul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cazul s-a întâmplat în după amiaza zilei de şase iulie în momentul în care bărbatul în vârsta de 29 de ani a hotărât să salveze o tânără care se îneca în timpul scăldatului.

Tânărul a salvat fata, dar nu a reuşit să mai iasă la mal. Oamenii din preajma au alertat serviciile de urgenţă. Apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:25.

Echipe de scafandrieri din cadrul IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatică. În urma lucrărilor întreprinse, corpul neînsufleţit al bărbatului a fost recuperat în dimineaţa zilei de ieri.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.

Pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii îndeamnă cetăţenii să fie prudenţi în timpul scăldatului şi le recomandă să facă plajă doar în bazine acvatice amenajate cu staţii de salvare.

Totodată, angajaţii IGSU avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci când merg la scăldat. Maturii sunt atenţionaţi să-şi monitorizeze strict minorii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri.

În cazul apariţiei unei situaţii de risc persoanele pot apela la Serviciul 112.

Comentarii