Ştiri

Sursa imaginii: gagauziainfo.info

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Regional

10 Noi. 2019 / 18:18

Vinul este cinstit astăzi în UTA Găgăuzia

Vinul este cinstit astăzi în UTA Găgăuzia. La festivalul care adună anual sute de vizitatori participă 15 producători vinicoli din autonomie. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu vin şi bucate tradiţionale pregătite de gospodinele din regiune. Vizitatorii pot să participe la multiple MasterClass-uri de plantare şi altoire a strugurilor. La eveniment participă şeful statului, Igor Dodon, relatează Mesager.

„La acest festival am adus veselă, ulcioare din lut, stative pentru lumânări. Am venit din Chişinău. Sărbătoarea din Comrat e foarte frumoasă”, a declarat participantul David Gârlovan.

„Gătim o ciorbă aici, dar şi bucate tradiţionale, precum Haurma fierbinte. În Copcean cea mai bună Haurma este gătită de bărbaţi”, a declarat participantul la sărbătoare, Harampie Globu.

„Tot ce vedeţi aici sunt lucrări artistice exclusive. Ne ocupăm cu fierăritul. Lucrările noastre sunt realizate în stil naţional găgăuz”, a spus participantul Sergiu Armaşu.

Festivalul Vinului de la Comrat este la a 12 ediţie. Tot astăzi, în regiune este marcată şi Sărbătoarea Naţională „Kasîm”, care simbolizează sfârşitul sezonului de păşune pentru animale.

 

Comentarii