Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

14 Iul. 2020 / 09:06

Voluntari din mai multe ţări sprijină Spitalul Raional Cahul

Voluntari din mai multe ţări şi-au unit eforturile pentru a ajuta Spitalul Raional Cahul în lupta cu infecţia COVID-19, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Prima donaţie a ajuns deja la destinaţie, fiind distribuită mai multor instituţii medicale din sudul republicii. Donaţia a venit din partea Asociaţiei „VeDem Just pentru Democraţie şi Justiţie” din România, în cadrul campaniei „Fă din dorul tău de casă o faptă generoasă! Donează pentru Spitalul Raional Cahul”.

„Din suma de bani care se colectează acum dorim să procurăm echipamente necesare pentru combaterea pandemiei. Am dicutat şi cu diverse personalităţi din raionul Cahul. Încercăm să implicăm şi lumea la nivel local. Am creat o platforă în care pot dona începând cu zece dolari, a declarat preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Perspectiva”, Nicolae Mocanu.

Campania a fost lansătă pe 29 iunie şi se va încheia pe 31 iulie. La această etapă pot face donaţii şi locuitorii municipiului, dar şi ai raionului Cahul.

Bilanţul campaniei va fi făcut pe 1 august, după care vor fi expediate demersuri companiilor producătoare pentru achiziţionarea echipamentelor necesare.

Comentarii