Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

01 Dec. 2019 / 14:27

Ziua Naţională a României, marcată în gimnaziul-grădiniţă din satul Aluatu

Ziua Naţională a României a fost marcată cu mare fast în gimnaziul-grădiniţă din satul Aluatu, raionul Taraclia, singura instituţie de învăţământ cu predare în limba română din regiune. Zeci de copii au sărbătorit împlinirea a 101 ani de la Marea Unire printr-un concert inedit. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia „UNIREA-ODIP”, care a venit cu daruri pentru micuţi. Sărbătoarea a culminat cu un spectacol de focuri de artificii, relatează Moldova 1.

De la sărbătoare nu a lipsit tricolorul, iar elevii au recitat poezii patriotice şi au interpretat piese româneşti. La final, copiii au primit în dar de la Asociaţia „UNIREA-ODIP” hanorace personalizate, care conţin logo-ul instituţiei de învăţământ şi simboluri patriotice, un set de dulciuri, dar şi cadouri pentru Pomul de Crăciun. Mai mult, cu sprijinul unei edituri din Chişinău, biblioteca şcolii a fost îmbogăţită cu un set de enciclopedii pentru toate vârstele.

„Este o zi care an de an ne uneşte, ne face să ne reîntoarcem, să studiem mai profund istoria, să studiem prezentul şi să ne uităm cu speranţă în viitor. Este o zi care ne reuneşte pe toţi, pentru că suntem o naţiune, Aluatu este o parte a acestei naţiuni”, a declarat primarul Anatolie Bobici.  

Potrivit preşedintelui Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, este foarte important ca valorile naţionale româneşti să fie cultivate de la cea mai fragedă vârstă.

„Cu sloganul unirea face puterea, putem realiza împreună foarte multe lucruri frumoase, noi nu întâmplător am ales satul Aluatu, noi nu întâmplător v-am ales pe voi, şi noi nu am început cu partea de aplauze şi cadouri, dar am început cu lucruri concrete, am reuşit să ne aducem aportul la reparaţia şcolii, atunci când am venit aici era dezastru, după ce am venit am reparat clasele, biblioteca, laboratoarele”, a spus Vlad Bileţchi.

Sărbătoarea a culminat cu un spectacol impresionant de focuri de artificii, sub privirile a sute de locuitori.

În gimnaziul-grădiniţă „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia, învaţă 77 de copii.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Importul de hrişcă va fi reluat în iulie

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 09:04

Importul de hrişcă va fi reluat în iulie

Vezi arhiva