Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

15 Mai 2019 / 11:10

50 de studenţi din ţară, deţinători ai Burselor de Merit

Cei mai buni studenţi din ţară au devenit deţinători ai Bureselor de Merit. Bursele au fost decernate în cadrul unei ceremonii organizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) în parteneriat cu instituţiile donatoare.

Potrivit unui comunicat al MECC, în cadrul ediţiei a XXIII-a a concursului ,,Burse de Merit” au participat 221 de studenţi de la 18 instituţii universitare. Programul oferă, în bază de concurs, 50 de burse unice a câte 12000 MDL: 35 burse – pentru studenţii de la ultimul an de studii, ciclul Licenţă şi 15 burse pentru studenţii masteranzi de la primul an de studii, ciclul Masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate). Dosarele participanţilor au fost evaluate de o Comisie Independentă de Experţi.

Secretarul de stat al MECC Elena Belei a reiterat importanţa organizării unor astfel de concursuri, care încurajează excelenţa academică.

,,Voi sunteţi cei mai buni, cei care demonstraţi, prin muncă zilnică, prin tenacitatea şi spirit competitiv că succesul poate fi obţinut aici, acasă, în Republica Moldova. Vă doresc să continuaţi să fiţi la fel de determinaţi, plini de energie şi entuziasm şi să contribuiţi la crearea unui viitor frumos pentru ţara noastră”, a menţionat oficialul.

Menţionăm că, Programul ,,Burse de Merit” are drept obiective susţinerea celor mai buni studenţi din Republica Moldova şi promovarea interesului acestora faţă de studii, cercetare şi activităţi extracurriculare. În cadrul celor 23 de ediţii organizate anual, la concurs au participat 5700 de studenţi, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Comentarii