Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

15 Ian. 2020 / 13:00

Chişinău şi Bucureşti îşi extind cooperarea

Acordul de colaborare adiţional la Protocolul de Înfrăţire a Chişinăului şi Bucureştiului a fost votat astăzi de 42 de consilieri ai celor două municipalităţi. Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei comune a reprezentanţilor Primăriei municipiului Chişinău şi Primăriei Bucureşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Vreau să aduc sincere mulţumiri pentru acele proiecte frumoase implementate la Chişinău cu suportul municipiului Bălţi, dar şi altor oraşe din România. Avem proiecte de infrastructură, proiecte culturale, proiecte de schimb de experienţă. Vrem ca aceste lucruri să fie realizate în continuare, multiplicate. Începem cu domeniul cultură, şi avem aici foarte multe obiective comune pe care urmează să le realizăm. După care avem domeniul arhitectură şi urbanism, începând cu proiectele de infrastructură (…) Evident în domeniul educaţiei foarte multe componente urmează să le punem în aplicare, sănătatea, asistenţa socială, dar şi multe altele”, a declarat Ion Ceban, primarul general al municipiului Chişinău.   

Viceprimarul de Bucureşti, Aurelian Bădulescu, susţine că buna conlucrare între cele două oraşe să continue şi pe viitor, poate chiar cu un parcurs mai bun.

„Adresez salutul şi consideraţiunea municipiului Bucureşti şi a primarului din Bucureşti pentru modul în care înţelegeţi să menţinem împreună relaţiile între Bucureşti şi Chişinău ca nişte activităţi ce se înscriu în conlucrarea tradiţională deja la nivelul celor două municipii şi a proiectelor viitoare pe care intenţionăm ca împreună să le facem”, a menţionat Aurelian Bădulescu.

Delegaţia română din care fac parte 16 consilieri ai Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul general, Aurelian Bădulescu se află în perioada 14-15 ianuarie, curent într-o vizită oficială la Chişinău.

 

Comentarii