Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

19 Apr. 2019 / 20:06

Act de caritate în susţinerea persoanelor cu deficienţă de vedere

Mai mulţi oameni de bună credinţă le-au sărit în ajutorul persoanelor cu deficienţă de vedere. Donaţiile făcute au ajuns la destinatar în cadrul unui recital şi unui concert caritabil. Campania „Doar n-om fi şi noi orbi” este organizată în prag de Paşti, iar donaţiile sunt în continuare aşteptate, relatează Mesager.

Solistul Gheorghe Staver este şi preşedinte al Federaţiei Sportivilor Nevăzători din Moldova. Faptul că a cântat în faţa semenilor săi îl încurajează mult, spune el.

„Să aducem o bucurie la cei care ne înconjoară pentru mine e o mângâiere de suflet. Şi pe mine mult mă încurajează atunci când lumea rămâne satisfăcută şi îi mulţumesc Domnului că mi-a dat aşa posibilitate să le aduc aşa, câte o bunătate ceva”, spune Gheorghe Staver.

Concertul i-a adunat pe toţi în sala de festivităţi a unei întreprinderi unde muncesc 34 de nevăzători sau persoane cu deficienţă de vedere.

„Este un gest foarte important şi binevenit pentru persoane înainte de sărbătoarea sfintelor Paşti, pentru persoanele cu deficienţe vizuale, şi ne bucurăm că sunt persoanele care totuşi înainte de sărbători aduc aminte şi de ceilalţi care sunt mai nevoiaşi”, a menţionat Alexei Romanenco, şef de întreprindere.

Poeta Ecaterina Negară se numără printre iniţiatorii campaniei de caritate.

„Contez foarte mult pe această idee de bunătate, când îi pui, îi dai o pâine, el nu vede până n-o pipăie sau nu o închipuie, că aceasta este pâine, că e trupul lui Hristos. Trebuie să fii foarte sincer ca să nu-i dai un şarpe în loc de pâine”, susţine Ecaterina Negară.

Cei care vor să le vină în ajutor persoanelor cu deficienţă de vedere pot apela la numerele de telefon ale Federaţiei Sportivilor Nevăzători din Moldova: 069321267 şi 078895158.

Comentarii