Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

14 Iul. 2020 / 15:00

Actorul Vlad Ciobanu are nevoie de ajutor

Regizorul, profesorul de artă teatrală şi actorul Vlad Ciobanu, diagnosticat cu o formă rară şi agresivă de leucemie, urmează un tratament la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi. Vlad Ciobanu, care l-a jucat pe Eminescu în adolescenţă în filmul „Luceafărul”, are nevoie de ajutor. „Vă rugăm să fiţi alături de noi”, a scris pe reţelele de socializare fratele lui Vlad, jurnalistul şi scriitorul Vitalie Ciobanu, care a deschis un cont bancar, relatează Moldova 1.

Rolul tânărului Eminescu pe care Vlad Ciobanu l-a jucat încă în adolescenţă a fost prima apariţie în lumina reflectoarelor. O realizare de excepţie sub bagheta regretatului maestru Emil Loteanu, care i-a marcat destinul lui Vlad, l-a responsabilizat şi l-a încurajat să persevereze în domeniul artei teatrale.

Vlad Ciobanu a trăit pentru artă, a jucat roluri în teatru, a montat spectacole, a îndrumat în calitate de pedagog viitorii actori şi regizori la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Personalitate de aleasă cultură, rară frumuseţe şi delicateţe sufletească, Vlad Ciobanu nu şi-a împovărat prietenii şi pe toţi cei care-l cunosc cu vestea despre cumplita suferinţă prin care trece. A fost diagnosticat cu necruţătoarea maladie - leucemie acută, tratamentul fiind şi mai dificil din cauza pandemiei.

A tras clopotele, ne-a sensibilizat şi ne-a îndemnat la solidaritate fratele regizorului, Vitalie Ciobanu. Mai mulţi oameni au sărit în ajutor, au preluat şi au distribuit mesajul.

„Vlad Ciobanu are nevoie de sânge de la persoane cu rezus negativ, dar şi de finanţe pentru a urma tratamentul costisitor. A fost deschis şi un cont bancar în lei, euro şi dolari”, se spune în postare.

Acestea, dar şi alte detalii le puteţi găsi pe pagina de Facebook a lui Vitalie Ciobanu.

Comentarii