Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

14 Ian. 2020 / 12:00

Adunarea Generală a Judecătorilor se va convoca în şedinţă în martie

Adunarea Generală a Judecătorilor se va convoca în şedinţă în luna martie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 14 ianuarie, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), relatează Radio Moldova Actualităţi.

Astfel, s-a propus ca şedinţa să aibă loc pe data de 13 martie, la ora 10:00.

Adunarea Generală a Judecătorilor s-a convocat pe 27 septembrie în şedinţă extraordinară la iniţiativa unui grup de judecători prin hotărârea Curţii de Apel Chişinău, după ce CSM a respins demersul magistraţilor de a convoca Adunarea Generală. În acea şedinţă, Adunarea a decis revocarea din funcţie a celor şase judecători delegaţi în CSM. Pe 30 septembrie, CSM a adresat o contestaţie, cerând anularea hotărârii din 27 septembrie. Ulterior, pe 25 octombrie a fost programată o nouă şedinţă a Adunării Generale a Judecătorilor, la care urmau să fie desemnaţi membrii noi în CSM, însă s-a constatat lipsă de cvorum, notează IPN. 

Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă şi prezentarea raportului activităţii CSM şi a sistemului judecătoresc pentru anul 2019, prezentarea raportului Curţii Supreme de Justiţie privind unificarea practicii judiciare în anul 2019 şi diverse.

Membra CSM, Nina Cernat, a declarat în cadrul şedinţei de astăzi a CSM că o „orice formă de desemnare a judecătorilor de către autorităţile judiciare sau nejudiciare, cum ar fi numirea membrilor CSM din partea societăţii civile ar trebui să fie exclusă, potrivit Radio Moldova Actualităţi.

Comentarii