Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

03 Dec. 2019 / 17:33

Alexandr Stoianoglo, despre scrisoarea magistraţilor prin care afirmă că ar fi supuşi presiunilor

Scrisoarea grupului de magistraţi de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, prin care acuză procurorii de intimidări şi presiuni, urmează să fie examinată de către procurorul general al Republicii Moldova. Alexandr Stoianoglo, susţine că, dacă se va stabili că acestea corespund realităţii ar urma să fie luate măsuri în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Cred că azi, vom începe a examina scrisoarea aceasta. Va fi neapărat reacţie la această scrisoare. O să vedem faptele care sunt indicate acolo, corespunde, nu corespunde. La moment, cu regret, nu vă pot spune ceva concret. Am înţeles că această petiţie a fost adresată către toate instituţiile de stat. Verificăm toate aceste fapte. Până acum nu pot confirma sau infirma”, precizează Alexandr Stoianoglo.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM),  Dorel Musteaţă, a declarat, în această dimineaţă, că a recepţionat scrisoarea semnată de cei 14 judecători. El a menţionat că la şedinţa CSM de astăzi, urma să vină cu propunerea de a introduce pe agendă acest subiect, însă şedinţa a fost amânată din lipsă de cvorum.

Amintim că un grup de judecători de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a semnat un document adresat conducerii Repubicii Moldova şi conducerii organelor din Justiţie prin care denunţă practicile unor procurori. Semnatarii susţin că sunt intimidaţi, prin diferite metode, să emită decizii ilegale, care ar favoriza acuzatorii de stat, la solicitarea demersurilor privind autorizarea efectuării acţiunilor de urmărire penală, măsurile speciale de investigaţii sau aplicării măsurilor de arest.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:55

Astăzi este marcată Ziua Nistrului

Un nou protest al veteranilor de război

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 11:29

Un nou protest al veteranilor de război

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Ştiri / Internaţional

31 Mai 2020 / 10:42

COVID-19 continuă să facă victime în întreaga lume

Importul de hrişcă va fi reluat în iulie

Ştiri / Social

31 Mai 2020 / 09:04

Importul de hrişcă va fi reluat în iulie

Vezi arhiva