Loading
ro en ru
Social
07 Decembrie 2012 | 10:36
Alocaţii lunare pentru invalizii de gradul I în urma catastrofei de la Cernobîl
Guvernul a aprobat în şedinţa din 6 decembrie proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii din 30 ianuarie 1992, privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl. Documentul în cauză prevede acordarea alocaţiei lunare, în mărime de 300 de lei, pentru îngrijirea invalizilor de gradul I, imobilizaţi la pat.
De asemenea, proiectul oferă colaboratorilor subdiviziunilor de risc deosebit, specificaţi în hotărâre, posibilitatea de a beneficia de foi sanatoriale.

Pe 26 aprilie 1986, un reactor al centralei nucleare de la Cernobîl, situat în nordul Ucrainei, în apropiere de frontiera (de astăzi) cu Rusia şi Belarus, a explodat în timpul unei verificări de rutină. La 26 aprilie 2012 s-au împlinit 26 de ani de la catastrofa de la Cernobîl.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
„Moldova în Direct” te invită marţi, 15 aprilie, la un dialog cu trei foşti şefi de stat. Invitaţi în platoul emisiunii vor fi fostul preşedinte al Poloniei Aleksander Kwaśniewski, fostul preşedinte al Serbiei, Boris Tadić şi ex-preşedintele Albaniei, Rexhep Meidani.
Concurs: Fii primul care zboară fără viză în Europa
Juriul va anunţa miercuri, 16 aprilie, câştigătorii concursului naţional „Fii primul care zboară fără viză în Europa!”. 275 de tineri de la diferite instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova şi România s-au înscris în competiţie, pentru a câştiga dreptul de a fi printre primii care vor zbura fără viză în Europa.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam