Loading
ro en ru
Social
07 Decembrie 2012 | 10:36
Alocaţii lunare pentru invalizii de gradul I în urma catastrofei de la Cernobîl
Guvernul a aprobat în şedinţa din 6 decembrie proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii din 30 ianuarie 1992, privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl. Documentul în cauză prevede acordarea alocaţiei lunare, în mărime de 300 de lei, pentru îngrijirea invalizilor de gradul I, imobilizaţi la pat.
De asemenea, proiectul oferă colaboratorilor subdiviziunilor de risc deosebit, specificaţi în hotărâre, posibilitatea de a beneficia de foi sanatoriale.

Pe 26 aprilie 1986, un reactor al centralei nucleare de la Cernobîl, situat în nordul Ucrainei, în apropiere de frontiera (de astăzi) cu Rusia şi Belarus, a explodat în timpul unei verificări de rutină. La 26 aprilie 2012 s-au împlinit 26 de ani de la catastrofa de la Cernobîl.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical va transmite în direct, de la Sala cu Orgă, Serata de creaţie a compozitorului Oleg Negruţa. Compoziţiile muzicale ale maestrului vor fi interpretate de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Vladimir Andrieş; Corul Naţional de Cameră, dirijat de Ilona Stepan; Ansamblul de Acordeonişti, condus de Eugen Negruţa; Ansamblul ,,Barocco”, condus de Anna Strezeva; soliştii Cristian Florea (violoncel), Simion Duja ( clarinet), Igor Znatakov (saxofon, clarinet), Liliana Marin (mezzo soprană) şi Serghei Pilipeţchi (tenor).
Radio Moldova
Studioul mare al Casei Radio a fost astăzi neîncăpător pentru zeci de artişti profesionişti şi amatori din mai multe localităţi ale Moldovei. Peste 20 de formaţii artistice şi corale au evoluat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale. Unii artişti au prezentat cântece în premieră.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam