Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

27 Feb. 2020 / 18:50

Ambasada Italiei: Asistăm la o răspândire a ştirilor neexacte despre situaţia sanitară din Italia

„Asistăm la o răspândire îngrijorătoare a ştirilor neexacte şi alarmante despre situaţia sanitară din Italia, ceea ce nu reflectă realitatea unui fenomen contagios, care rămâne destul de limitat la unele zone din interiorul câtorva regiuni”. Comentariul aparţine Ambasadei Italiei la Chişinău, care menţionează că Guvernul Italiei acordă urgenţei epidemiologice provocate de noul virus COVID-19 un răspuns prompt şi bazat pe maximă transparenţă şi claritate, scrie IPN.

Zonele în care au fost luate măsuri restrictive sunt doar două: una în regiunea Lombardia şi alta în regiunea Veneto. Şi ele reprezintă doar 0,05% din suprafaţa totală a teritoriului Italiei. În ceea ce priveşte celelalte cazuri care au legătură cu cele două focare menţionate, în localităţile respective au fost luate măsurile necesare în funcţie de gravitatea situaţiei, cum ar fi închiderea şcolilor sau suspendarea evenimentelor sportive şi culturale, în special cu titlu de prevenţie.

Italia colaborează cu statele vecine pentru elaborarea protocoalelor armonizate şi planurilor de acţiune comune pentru controlul persoanelor care intră în respectivele ţări.

Amintim că o moldoveancă se află în carantină în Italia, după ce bătrâna la care muncea a decedat din cauza coronavirusului. 30 de persoane care au interacţionat în ultima perioadă cu femeia de 75 de ani din provincia Treviso au fost supuse testelor de diagnosticare. Îngrijitoarea moldoveancă şi ceilalţi pacienţi au fost izolaţi la domiciliu.

Comentarii