Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

21 Ian. 2020 / 10:01

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshiia fost decorat cu „Ordinul de Onoare” a Republicii Moldova. Diplomatul, aflat la sfârşit de mandat, a fost decorat de şeful statului, datorită activităţii şi amplificarea relaţiilor moldo-nipone în ultimii ani în toate domeniile de interes comun.

„Japonia a devenit al treilea cel mai mare partener de asistenţă, după UE şi SUA. Cu contribuţia dlui Masanobu Yoshii au fost implementate peste 20 de proiecte importante în domenii precum: agricultura, educaţie, sănătate, mediul de afaceri ş.a. A fost acordată asistenţă în dotarea Bibliotecii Naţionale, modernizarea infrastructurii staţiilor de pompieri, modernizarea spitalelor din localităţile rurale, crearea locurilor de muncă etc”, a scris preşedintele într-o postare pe Facebook.

Totodată, în cadrul întâlnirii, Igor Dodon şi-a exprimat interes pentru atragerea investiţiilor nipone în economia Moldovei.

Masanobu Yoshii este primul ambasador care reprezintă Japonia în Republica Moldova. Ambasadorul se află în funcţie din luna august 2016 şi vorbeşte fluent în limbă română.

Comentarii