Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Iun. 2019 / 09:30

Anchetă de serviciu la IGP: Poliţiştii care au susţinut noul Guvern, suspendaţi din funcţie

Poliţiştii care au manifestat susţinere pentru Guvernul Maiei Sandu au fost suspendaţi din funcţie pentru un termen de 30 de zile. Potrivit lui Alexandru Pânzari, şeful IGP demis de Guvernul Maiei Sandu, în cadrul instituţiei a fost iniţiată o anchetă de serviciu şi urmează efectuarea tuturor procedurilor juridice. Andrei Năstase, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne nou ales susţine că poliţiştii au fost suspendaţi din funcţie în mod ilegal.

„Oamenii care au anunţat susţinerea pentru nou Guvern sunt persecutaţi. Poliţiştii au anunţat că dimineaţa aceştia au fost chemaţi la o şedinţă unde au fost anunţaţi că sunt demişi”, a spus Andrei Năstase într-o intervenţie live pe Facebook de la faţa locului.

„Sunt veteran de război şi cineva să mă trateze în aşa mod. Când am venit la serviciu mascaţi erau înăuntru, ca pe nişte terorişti, de parcă cine ştie ce am făcut. Mi-au făcut cunoştinţă cu un ordin, am fost obligat să mă iscălesc din simplul motiv că m-au adus la cunoştinţă, m-au forţat să mai dau nişte explicaţii, dar am spus că nu mă conformez, eu am ministrul meu şi IGP-ul meu. S-a mai încercat ceva. Am spus că am poziţia mea civică, am tot dreptul în afara orelor de lucru”, a spus Iurie Taşcu, angajat al Direcţiei nr.6 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, citat de Radio Moldova Actualităţi.

În această dimineaţă la sediul IGP au loc percheziţii în biroul unuia dintre poliţiştii care şi-au manifestat susţinere pentru Guvernul Maiei Sandu nou ales. În sediu au descins mascaţii. La faţa locului se află şi Alexandru Pânzari, care a declarat presei că el condamnă comportamentul acestor poliţişti. 

„Avem acei şase angajaţi, care ieri au făcut declaraţii, ei au fost suspendaţi prin ordinul Inspectoratului General al Poliţiei. Am hotărât să întărim paza sediului pentru a nu avea scurgeri de informaţie. Mă adresez către toţi poliţiştii: este lege, nu vă daţi provocaţi, noi vom asigura ordinea publică”, a spus Alexandru Pânzari.

Andrei Năstase a încercat să intre în clădirea Direcţiei nr.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, dar a fost împiedicat de către mascaţi şi Alexandru Pînzari.

„Astăzi, aici, în calitate de ministru de Interne şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cer acestor oameni care poartă uniformă de poliţişti, niciunul dintre ei nu s-au legitimat, nimeni nu are garanţia că aceşti oameni nu reprezintă şi altceva decât Poliţia, le cer să elibereze accesul în această instituţie. În calitatea mea de deputat am acces oriunde în instituţiile statului. Am fost informat de către ofiţeri din cadrul Ministerului de Interne că se încearcă escaladarea situaţiei”, a spus noul ministru ales de Interne, Andrei Năstase.

„Eu nu mă ating de dumneavoastră. Aceasta este o instituţie specială şi este interzisă intrarea”, a spus Alexandru Pînzari.

În urma acestor evenimente, IGP a comunicat despre faptul că percheziţii în această subdiviziune nu s-au făcut, iar intervenţia poliţiştilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea, se spune în comunicatul IGP, potrivit Radio Moldova Actualităţi.

„Pornind de la faptul că această subdiviziune dispune de informaţii care cad sub incidenţa secretului de stat şi dosare ale persoanelor aflate sub protecţie, a fost necesară intervenţia poliţiştilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viaţa şi securitatea martorilor,  dar şi scurgerile de informaţii care eventual pot apărea în spaţiul public. Pentru desfăşurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfăşurare a acesteia au fost suspendate din funcţie, iar celor care au încercat astăzi să obstrucţioneze activitatea poliţiei le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni”, se spune în comunicatul IGP.

Amintim că ieri şase angajaţi ai Direcţiei n.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţie în frunte cu şeful subdiviziunii Anatolie Macovei au declarat susţinere Guvernului nou ales, condus de Maia Sandu.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva