Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

10 Dec. 2019 / 10:45

Astăzi este marcată Ziua drepturilor omului

Astăzi Organizaţia Naţiunilor Unite marchează Ziua drepturilor omului. Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită anual în jurul lumii pe 10 decembrie. Data a fost aleasă pentru a onora adoptarea şi proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului (DUDO), prima exprimare globală a drepturilor omului şi una dintre primele realizări majore a noii organizaţii a Naţiunilor Unite.

Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluţia 423 , prin care invita toate statele membre, precum şi orice alte organizaţii interesate să sărbătorească ziua aşa cum cred că e potrivit.

Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului consacră în primul articol că „toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi”.

Republica Moldova a făcut paşi măsurabili întru crearea condiţiilor în care s-ar asigura garantarea drepturilor omului, cele mai mari realizări constând în crearea şi implementarea mecanismelor naţionale, regionale şi internaţionale pentru respectarea drepturilor omului.

 

Comentarii