Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

13 Feb. 2020 / 09:48

Astăzi este marcată Ziua mondială a radioului

Astăzi este marcată Ziua mondială a radioului. Consiliul executiv al UNESCO a recomandat Conferinţei generale proclamarea Zilei mondiale a radioului, pe baza unui amplu proces de consultare, realizat de UNESCO în 2011, în urma unei propuneri venite din Spania, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Pentru marcarea Zilei mondiale a radioului, directorul general al UNESCO a propus data de 13 februarie. În această zi, în 1946, avea loc prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite.

Pentru Ziua mondială a radioului 2020, UNESCO face apel la posturile de radio să menţină diversitatea, atât în redacţii, cât şi pe undele radio.

Veaceslav Gheorghişenco, directorul Radio Moldova, a spus în cadrul emisiunii „Matinal Naţional” că Radio oferă radioascultătorilor diversitate sub mai multe aspecte. 

„Radioul are un rol foarte important, în primul rând pentru că radioul este foarte accesibil oriunde. În acest an genericul este radio şi diversitatea. Avem trei canale Radio Moldova, pe care le ascultă cu toţii. Posturile noastre sunt incluse în mai multe pachete digitale, iar foarte multe informaţii pot fi aflate anume de la radio. Avem ştiri în două limbi, română şi rusă la fiecare oră şi acolo, iarăşi este diversitate, transmisiuni diferite avem, pot fi meciuri de fotbal, concerte, evenimente politice, sociale, chiar transmisiuni religioase. Vedem că peste tot avem această diversitate, şi posturile păublice prin aceasta se manifestă”, a subliniat Veaceslav Gheorghişenco.

În mesajul cu ocazia Zilei mondiale a radioului, secretarul general al ONU, António Guterres, subliniază că radioul aduce oamenii împreună. Într-o epocă de evoluţie rapidă a mass-media, radioul îşi păstrează un loc special în fiecare comunitate ca sursă accesibilă de ştiri şi informaţii vitale, arată António Guterres.

Secretarul general al ONU menţionează în mesajul său, că Ziua mondială a radioului trebuie să fie un prilej de recunoaştere a capacităţii deosebite a radioului de a promova diversitatea şi de a ajuta la construirea unei lumi mai paşnice şi mai favorabile.

 

Comentarii