Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

10 Dec. 2019 / 20:22

Atelier de creaţie, în Parlament

Şi-au spus drepturile cu voce tare şi şi-au manifestat nemulţumirea nerespectării drepturilor prin desen. Vorbim despre mai mulţi adolescenţi care au participat la un atelier de creaţie, organizat de Parlament şi partenerii externi. Tinerii au realizat tablouri motivaţionale dedicate Zilei Internaţionale a Drepturile Omului. Desenele care reprezintă drepturile, egalitatea şi nediscriminarea au fost expuse la Parlament.

„Eu am vrut să redau că toate rasele umane sunt egale chiar dacă au un chip şi o înfăţişare diferită totdeauna sunt la fel, au aceleaşi drepturi. Am utilizat culori deschise, un pic reci, am redat cerul, am redat hulubii care sunt ca simbol de libertate”, a menţionat eleva Beatrice Zghibarţa.

„Poluarea mediului este principala problemă a ţării noastre. Culoarea roşie reprezintă acţiunile oamenilor, iar natura este reprezentată de culoarea verde”, a menţionat eleva Iana Carapunarlî.

„În desen am reprezentat cum băiatul merge cu un cărucior, iar fata cu jucării de băiat şi asta înseamnă că ei au drepturi egale şi pot face acelaşi lucru şi meserie”, a menţionat elevul Vladimir Rusnac.

La atelier au participat 33 de tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, din diferite regiuni ale ţării. La finalul concursului, participanţii au vizitat clădirea Parlamentului.

„Prin lucrările expuse, copii şi-au revendicat drepturile la un mediu sănătos, nediscriminare şi egalitate de şanse”, a declarat şefa centrului de vizite şi informare, Elena Căpăţână.

Concursul de desene a fost organizat la începutul lunii noiembrie, în parteneriat cu PNUD, UN Women, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

 

 

Comentarii