Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 16:00

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului naţional „Cel mai bun plan de afaceri”

Câştigătorii concursului naţional „Cel mai bun plan de afaceri”, ediţia 2020, au fost desemnaţi astăzi. Etapa finală a concursului a întrunit 14 concurenţi, care şi-au prezentat planurile de afaceri în faţa unei comisii de evaluare, formată din specialişti în domeniu, oameni de afaceri, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi reprezentanţi ai asociaţiilor de business.

Secretarul de stat în domeniul educaţiei Natalia Grîu a menţionat că misiunea concursului este dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic. Acest lucru este realizat prin crearea, sprijinirea, consolidarea şi promovarea la nivel rural şi urban a unei culturi antreprenoriale capabile să accelereze iniţierea unor afaceri de succes şi să mărească competitivitatea la nivel local.

La ediţia din acest an, premiul mare i-a revenit elevei Nicoleta Ţîcu pentru proiectul „Producerea condimentelor naturale - Condi-eco”. Locul întâi a fost acordat Mariei-Iulia Pînzari pentru proiectul „Brutărie - Zdorovyi hleb”, iar locul doi a fost obţinut de către Cătălina Găină şi Victoria Postică. Cele două au prezentat un plan de afaceri intitulat „Meniuri digitale cu efecte sonore pentru agenţii economici din domeniul alimentaţiei publice”. Locul al treilea i-a revenit Corinei Sava pentru proiectul „Genţi croşetate - ChrosetStyle”.

Pentru premierea câştigătorilor, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a alocat suma de 15.000 de lei, repartizată astfel: locul întâi – 7000 de lei, locul doi – 5000 şi locul trei – 3000 de lei. De asemenea, tuturor finaliştilor le-au fost acordate diplome şi premii din partea partenerilor, urmând să beneficieze şi de suport în implementarea ideilor de afaceri.

Premiul mare a fost un laptop oferit de către Centru pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA).

Planurile de afaceri au fost concepute în cadrul disciplinei „Bazele antreprenoriatului” iniţiate prin intermediul proiectului „Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului şi angajării în câmpul muncii”, implementat de CEDA.

Totodată, patru participanţi au fost nominalizaţi cu premii a câte 3500 de lei fiecare de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.


 

Comentarii