Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

13 Iul. 2020 / 19:02

Au început lucrările de curățare a albiei râului Bâc

Râul Bâc s-a transformat în ultima perioadă într-o adevărată bombă ecologică. După ce a fost dat uitării timp de mai bine de şapte ani, autorităţile anunţă că albia bazinului acvatic va fi, în sfârşit, curăţată. Pentru început, responsabilii îşi propun să înlăture toată murdăria de pe porţiunea dintre strada Mihai Viteazul şi strada Feredeului, relatează Mesager.

Locuitorii din regiune susţin că râul Bâc a devenit o groapă de gunoi pentru mulţi dintre agenţii economici, dar şi oamenii care aruncau deşeurile la întâmplare. Astfel, pe alocuri, apa emană un miros insuportabil.

„Deplorabil, deoreace nu este curăţit. Mizerie e aici şi miros vine”. „Deja de câţi ani au spus că o să îl cureţe şi parc au început, dar nu îl mai curăţă. E aşa de murdar”, spun locuitorii.

Potrivit responsabililor, la salubrizarea albiei râului Bâc va fi folosită mai multă tehnică specializată, iar lucrările vor dura aproximativ o lună şi jumătate.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat că, în prezent, se lucrează la mai multe proiecte de revitalizare a zonei din albia râului Bîc.

„Lucrările au startat cu evacuarea nămolului pe o parte, şi pe de altă parte curăţarea spaţiilor verzi. Lucrăm pe mai multe concepte de revitalizare a zonei. Evident că este o zonă privată. Dacă vreţi, părerea mea este că ea trebuie să fie evacuată de aici şi creată o zonă centrală ultramodernă şi acest lucru este posibil”, a opinat primarul.

Pentru salubrizarea albiei râului Bîc, municipalitatea a alocat aproximativ 3,5 milioane de lei.

Comentarii