Ştiri

Sursa imaginii: msmps.gov.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Feb. 2020 / 15:50

Autorităţile au lansat o campanie de informare a populaţiei privind coronavirusul

O acţiune de informare a populaţiei cu privire la coronavirus a fost iniţiată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS). Acţiunea presupune expedierea unor mesaje adresate cetăţenilor în legătură cu declararea codului galben de infecţie cu noul tip de coronavirus şi a fost realizată în parteneriat cu operatorii naţionali de telefonie mobilă. Primul-ministru, Ion Chicu, a declarat în cadrul şedinţei Guvernului de astăzi, 26 februarie, că autorităţile sunt pregătite să facă faţă coronavirusului.

„Noi în cadrul şedinţei Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică din 2 februarie am aprobat un plan clar de acţiuni prin această direcţie, iar luni când ne-am convocat repetat în cadrul acestei comisii am discutat evoluţia din ultima perioadă. Am constatat că autorităţile sunt pregătite pentru a face faţă acestei provocări. Suntem în contact permanent cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)”, a menţionat Ion Chicu.

Premierul a cerut membrilor Celulei de criză creată pentru gestionarea situaţiei epidemiologice, să prezinte în fiecare zi detalii despre evoluţia situaţiei din ultimele 24 de ore, astfel încât cetăţenii să fie informaţi din prima sursă.

Totodată, MSMPS a anunţat despre lansarea unei ample campanii de informare a populaţiei Republicii Moldova în privinţa măsurilor de precauţie, în contextul unei eventuale infecţii cu coronavirus.

„Această acţiune privind expedierea mesajelor către abonaţi de către operatorii de telefonie mobilă face parte din acestă campanie care a fost lansată (...). Mesajele sunt concentrate pe măsurile de precauţie în cazul în care persoana reflectă anumite simptome în contextul coronavirus, sau în cazul în care revine dintr-o ţară în care au fost raportate cazuri de coronavirus”, a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu.

Ea a mai menţionat că începând de astăzi, în transportul public rulează spoturi video care au fost livrate de către MSMPS, elaborate cu suportul OMS. De asemenea vor fi distribuite spoturi video pentru presă. 

Comentarii